Skip to main content

Joulukuu?

Jo täällä? Mihin tääki vuosi meni… Mut kerkeehän täs viel vaikka mitä! Joulukuun aikana kerkeen ainakin aattoon asti tuottaa tänne joka päivä joulukalenterimeiningeissä jos jonkin sorttista materiaalia.

Mitä luultavimmin täällä seurataan mun (ihanan työkokeilija Rosan, moi) äärimmäisen kiintoisan, värikkään ja vauhdikkaan elämän lisäksi seurakunnan jouluvalmisteluja.
Stay tuned!!

Julma joulukuu

Joulua edeltävät viikot ovat monen mielestä hermoja raastavaa aikaa. Joulukalenterit ovat valloittaneet kauppojen hyllyt noinniinkuin jo suurinpiirtein kesäkuun puolessa välissä, teekalenteri maksaa yli kymmenen euroa ja joulukuun alkuun mennessä eräs nimeltä mainitsematon Keski-Lahden nuorisopastori Maija Judén on joutunut jo neljä kertaa kuulemaan (kerran jopa itse laulamaan) Joulu on taas -kappaleen. On pimeää, synkkää ja myrskyisää ja naapurin sateenkaaren väreissä välkkyvät jouluvalot raastavat näköhermoja. Koeviikko kääntää tekopirteimmänkin lukiolaisen ryhdin kumaraan ja kaikki muut vetävät purkkikaupalla vitamiineja pitääkseen kaamosmasennuksen loitolla, tuloksetta.

Tänä vuonna omassa elämässäni on kuitenkin tapahtunut muutos; en boikotoi joululauluja ennen aattoa soittavia marketteja (en voi, koska ruoka pitää nykyään itse ostaa) ja suorastaan vaatimalla vaadin autokuunteluun joululauluja eräs marraskuinen iltapäivä ensilumen jälkeen. Joulufiilis nostaa päätään ensimmäistä kertaa vuosiin ja pitkästä aikaa tuntuu, ettei joulukirkko ehkä tänä vuonna olekaan vain pakotie aattostressistä. On mahtavaa huomata muidenkin innostus seuriksen jouluvalmisteluihin ja seistä Ristinkirkon alttarin takana kädet ehtoollisviinitahroissa katsomassa huikeaa väkimäärää, joka on löytänyt tiensä arjen pyörityksestä kirkkoon iloitsemaan adventista. Ehkä niiden neljän kynttilän pikkuhiljaa syttyessä yleinenkin lamaannus alkaa pikkuhiljaa raueta.

Parasta joulukuuta!! Nähään seuriksella,

Rosa xoxo

Leave a Reply