Kouluikäiset (7-14-vuotiaat)

 

Kerhotoiminta

Alakouluikäisille tytöille ja pojille on tarjolla erilaisia harrastekerhoja. Kerhot kokoontuvat viikottain arki-iltoina ja niitä ohjaavat koulutetut kerhonohjaajat. Kokoontumispaikkoina ovat seurakunnan toimipisteet Mukkulassa, Ankkurissa, Metsäpellossa ja Kirkkokatu 7:ssa sekä Kivimaan koulussa. Kerhoihin ilmoittaudutaan kerhopaikassa. Kerhot alkavat syyskuun toisella viikolla (viikko 37) ja jatkuvat huhtikuun loppuun asti, pois lukien koulujen loma-ajat mm. syysloma, joulun aika ja talviloma sekä pääsiäisen ajan hiljainen viikko. Lisätiedot kerhoista Merja Forstedt, p. 044 7191 425 tai sähköposti [email protected] / Katja Ruotoistenmäki-Pirttimaa p. 044 7191 248 tai [email protected]

Mukkulan kirkko, Kilpiäistentie 1
Ti klo 17.30 – 20.00 Mukkula Open 7-17 v. Avoimet ovet kirkolla. Mukkula open avataan 18.1.2022. Saa tulla pelaamaan biljardia, pingistä, ilmakiekkoa tai lautapelejä. Pieni kioski ja työntekijöitä paikalla. Välillä askartelua, leivontaa, leffailta ym…
Ke klo 15.30 – 16.15 Lapsikuoro 1. – 2. lk.
Ke klo 16.30 – 17.30 Lapsikuoro 3. – 6. lk.
To klo 17.00 – 19.00 Puuhakerho 7-10 v. tytöt

Mukkulan koulu, Tuhtokatu 1
Pe klo 16.00 – 17.00 Sählykerho 1-3 lk.

Alakerran kerhotilat, Kirkkokatu 7
Ti klo 17 – 19 Teatterikerho 8-12 v.
To klo 17.00 – 19.00 Kokki-puuhakerho 7-10 v. 

Äidit ja tyttäret -ryhmä
Keskiviikkoisin 26.1., 23.2., 23.3. ja 13.4. klo 17.30-19, Kirkkokatu 7.
Sinä 7 – 12 -vuotias tyttö, tule viettämään yhteistä aikaa äitisi kanssa kerran kuukaudessa kokoontuvaan ryhmään. Ohjelmassa mm. askartelua, leipomista, hemmottelua, juttelua ja draamaa. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin! Lisätietoja Katjalta 044 719 1248 tai katja.ruotoistenmaki-pirttimaa(@)evl.fi

Mukkulan talvitapahtuma
Koko perheen perinteinen talvitapahtuma Mukkulan kirkolla
lauantaina 12.2.2022 klo 10 – 13. Tuotto Yhteisvastuulle.

Leirit ja retket

Kerhojen lisäksi kouluikäisille järjestetään myös leirejä ja retkiä sekä olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Leiri- ja retkitoiminnasta löytyy lisätietoja täältä (leirit) ja täältä (retket), Kirkonseutu-lehdestä sekä kouluihin syksyllä ja keväällä jaettavista esitteistä.

Iltapäivätoiminta

Seurakuntien varhaiskasvatus tarjoaa myös iltapäivätoimintaa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille koulupäivän jälkeen. Lisätietoa iltapäivätoiminnasta löydät täältä.

Partio

Partio on maailmanlaajuinen varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestö, johon myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Partio pyrkii kasvattamaan jäseniään vastuuseen ympäristöstään, toisista ihmisistä sekä itsestään. Jokaisessa partiomaassa on oman maan oloihin sopiva partio-ohjelma.

Suomalaista partiotoimintaa koordinoi Suomen Partiolaiset ry. Siihen kuuluvat kaikki suomalaiset partiolaiset ja se kerää vuosittain jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksamalla saa Partio-lehden, vakuutuksen, oikeuden osallistua partiotapahtumiin ja leireille sekä mm Suomen retkeilymajajärjestön jäsenyyden.

Partiopiirit
Suomi on jaettu partiopiireihin. Partiopiirin jäseniä ovat paikalliset lippukunnat. Lahtelaiset lippukunnat kuuluvat Hämeen Partiopiiri ry :een.

Lippukunta
Paikallinen partiotoiminnan yksikkö on lippukunta. Lippukunnan toimintaa johtaa vuosikokouksessa valitut lippukunnanjohtaja ja hallitus. Jokainen partiolainen pienimmästä suurimpaan kuuluu johonkin lippukuntaan. Lippukunnalla voi olla myös tukiyhteisöjä, kuten vanhempainyhdistys.
Tyttöjen lippukunta Keski-Lahdessa: Lahden Katajaiset www.lahdenkatajaiset.net
Poikien lippukunta Keski-Lahdessa: Lahden Siniset www.lahdensiniset.net

Ikäkausiryhmät
Sudenpennut ovat n. 7 – 9-vuotiaita, ryhmiä nimitetään laumoiksi.
Seikkailijat ovat n. 10 – 12-vuotiaita, seikkailijaryhmiä kutsutaan vartioiksi
Tarpojat ovat 12 – 15- vuotiaita ja kokoontuvat myös vartioissa
Samoajat ovat 15 – 17-vuotiaita ja heidänkin pienryhmänsä on vartio
Vaeltajat ovat 18 – 22-vuotiaita ja he toimivat myös vartioissa
Yli 22-vuotiaille aikuisille löytyy myös tekemistä lippukunnissa partiotoiminnan mahdollistajina erilaisissa johto- ja projektitehtävissä.

Nuoremmat partiolaiset kokoontuvat yleensä kerran viikossa tunnin tai puolentoista tunnin ajan sisällä ”partiokolossa” tai ulkona. He noudattavat partio-ohjelmaa, jossa erilaisten tehtävien ja leikkien avulla opitaan hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Vanhempien partiolaisten kokoontuminen voi olla epäsäännöllisempää ja heidän ohjelmansa on omaehtoisempaa koostuen erilaisista projektiluonteisista ohjelmakokonaisuuksista.

Lisätiedot partiosta Hannu Rui, p. 044 719 1411, [email protected]