Kouluikäiset (7-14-vuotiaat)

 

Kerhotoiminta

Alakouluikäisille tytöille ja pojille on tarjolla erilaisia harrastekerhoja. Kerhot kokoontuvat viikottain arki-iltoina ja niitä ohjaavat koulutetut kerhonohjaajat. Kokoontumispaikkoina ovat seurakunnan toimipisteet Mukkulassa ja Kirkkokatu 5:ssa sekä Kivimaan koulussa ja pelitila Xperiencen tiloissa. Kerhoihin ilmoittaudutaan kerhopaikassa. Kerhot alkavat tammikuun toisella viikolla (viikko 2) ja jatkuvat huhtikuun loppuun asti, pois lukien koulujen loma-ajat mm. talviloma sekä pääsiäisen ajan hiljainen viikko. Lisätiedot kerhoista Merja Forstedt, p. 044 7191 425 tai sähköposti [email protected] / Jenna Kemppainen p. 044 7191 547 tai [email protected].

Mukkulan kirkko, Kilpiäistentie 1
Ti klo 17.30 – 20.00 Mukkula Open 7-17 v. Avoimet ovet kirkolla. Mukkula Open jatkuu 10.1.2023. Saa tulla pelaamaan biljardia, pingistä, ilmakiekkoa tai lautapelejä. Pieni kioski ja työntekijöitä paikalla. Välillä askartelua, leivontaa, leffailta ym…
Ke klo 15.30 – 16.15 Lapsikuoro 1. – 2. lk.
Ke klo 16.30 – 17.30 Lapsikuoro 3. – 6. lk.
To klo 17.00 – 18.30 Puuhakerho 7-10 v. tytöt

Mukkulan koulu, Tuhtokatu 1
Pe klo 16.00 – 17.00 Sählykerho 1-3 lk.

Alakerran nuortentila, Kirkkokatu 5 (HUOM! Paikka vaihtuu)
Ti klo 17 – 18.30 Kokki-puuhakerho 1-3 lk.

Pelitila Xperience, Mariankatu 16 (sisäpiha)
Ma klo 16.30 – 18.30 Pelikerho 6-7 lk.

Mukkulan talvitapahtuma 11.2.2023
Koko perheen perinteinen talvitapahtuma Mukkulan kirkolla
järjestetään 11.2.2023. Tapahtuman tuotto menee Yhteisvastuulle.

Mukkula Open 30v. 14.2.2023

Tervetuloa juhlistamaan Mukkula Openin 30-vuotis synttäreitä Mukkulan kirkolle 14.2.2023. Tervetulleita ovat sekä vanhat että nykyiset openlaiset! Luvassa musiikkia, kakkua, pientä kisailua sekä mukavaa yhdessäoloa!

Leirit ja retket

Kerhojen lisäksi kouluikäisille järjestetään myös leirejä ja retkiä sekä olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Leiri- ja retkitoiminnasta löytyy lisätietoja täältä (leirit) ja täältä (retket), Kirkonseutu-lehdestä sekä kouluihin syksyllä ja keväällä jaettavista esitteistä.

Iltapäivätoiminta

Seurakuntien varhaiskasvatus tarjoaa myös iltapäivätoimintaa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille koulupäivän jälkeen. Lisätietoa iltapäivätoiminnasta löydät täältä.

Partio

Partio on maailmanlaajuinen varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestö, johon myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan. Partio pyrkii kasvattamaan jäseniään vastuuseen ympäristöstään, toisista ihmisistä sekä itsestään. Jokaisessa partiomaassa on oman maan oloihin sopiva partio-ohjelma.

Suomalaista partiotoimintaa koordinoi Suomen Partiolaiset ry. Siihen kuuluvat kaikki suomalaiset partiolaiset ja se kerää vuosittain jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksamalla saa Partio-lehden, vakuutuksen, oikeuden osallistua partiotapahtumiin ja leireille sekä mm Suomen retkeilymajajärjestön jäsenyyden.

Partiopiirit
Suomi on jaettu partiopiireihin. Partiopiirin jäseniä ovat paikalliset lippukunnat. Lahtelaiset lippukunnat kuuluvat Hämeen Partiopiiri ry :een.

Lippukunta
Paikallinen partiotoiminnan yksikkö on lippukunta. Lippukunnan toimintaa johtaa vuosikokouksessa valitut lippukunnanjohtaja ja hallitus. Jokainen partiolainen pienimmästä suurimpaan kuuluu johonkin lippukuntaan. Lippukunnalla voi olla myös tukiyhteisöjä, kuten vanhempainyhdistys.
Tyttöjen lippukunta Keski-Lahdessa: Lahden Katajaiset www.lahdenkatajaiset.net
Poikien lippukunta Keski-Lahdessa: Lahden Siniset www.lahdensiniset.net

Ikäkausiryhmät
Sudenpennut ovat n. 7 – 9-vuotiaita, ryhmiä nimitetään laumoiksi.
Seikkailijat ovat n. 10 – 12-vuotiaita, seikkailijaryhmiä kutsutaan vartioiksi
Tarpojat ovat 12 – 15- vuotiaita ja kokoontuvat myös vartioissa
Samoajat ovat 15 – 17-vuotiaita ja heidänkin pienryhmänsä on vartio
Vaeltajat ovat 18 – 22-vuotiaita ja he toimivat myös vartioissa
Yli 22-vuotiaille aikuisille löytyy myös tekemistä lippukunnissa partiotoiminnan mahdollistajina erilaisissa johto- ja projektitehtävissä.

Nuoremmat partiolaiset kokoontuvat yleensä kerran viikossa tunnin tai puolentoista tunnin ajan sisällä ”partiokolossa” tai ulkona. He noudattavat partio-ohjelmaa, jossa erilaisten tehtävien ja leikkien avulla opitaan hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Vanhempien partiolaisten kokoontuminen voi olla epäsäännöllisempää ja heidän ohjelmansa on omaehtoisempaa koostuen erilaisista projektiluonteisista ohjelmakokonaisuuksista.

Lisätiedot partiosta Hannu Rui, p. 044 719 1411, [email protected].