Skip to main content

Heinäsaaren blogi 3

By 13/07/2017Uncategorized

Kaunis Heinäsaari

Aamu alkoi jälleen lipunnostolla ja sitä seuranneella aamupalalla. Saimme herkutella vatsamme täyteen makoisalla riisipuurolla. Aamiaista seurasi leiriläisten ensimmäinen oppitunti, jonka teemana oli synti ja kärsimys. Kulissien takana isoset suunnittelivat innokkaasti iltaohjelman juonenkäänteitä. Ennen lounasta hiljennyimme mediksessä, jossa kuuntelimme musiikkia ja tarinan rukoushelmiemme autiomaan helmen symboliikasta.

Toisella opetustunnilla käsiteltiin kymmentä käskyä rastien muodossa, joita kierrettiin kolmen hengen ryhmissä. Rasteilla pohdiskeltiin käskyjen merkitystä ja miten niitä voisi itse noudattaa ”olen vapaa”-lausetta täydentämällä.

Päivällä kisailtiin leiriolympialaisissa, lajina toimi banaaniviesti. Isosryhmät myös tekivät omista isosistaan upeat taideteokset vierailupäivää varten. Raamiksessa ryhmät käsittelivät tuhlaajapoikavertausta ja suunnittelivat siitä näytelmät, jotka esitettiin illan iltaohjelmassa. Iltaohjelmaan sisältyi myös mm. tikkupullien paistamista ja Puskaradio. Ohjelma siis järjestettiin nuotiolla. Päivä päättyi Ella-isosen pitämään hartauteen, jonka aiheena oli rukous. Mieleen painui erityisesti miete: tärkeintä rukouksessa ei ole hienot sanat ilman sydäntä, vaan sydän, vaikka ilman sanoja. Myös aurinko näyttäytyi illalla ja teki kappelista erityisen kauniin. Heinäsaari on ihana paikka!

-i-i & yövahti