Skip to main content

Talvi-Hetan blogi part 5

By 26/02/2015Uncategorized

Hoi hoi!

Keskiviikon ulkoilussa oli aluksi muutamia kisoja, kuten pulkanveto. Lopuksi möyrimme lumessa ja pidimme hauskaa!:) Lunta on paljon! Samalla kun osa leikki toiset olivat pulkkamäessä. Hautasimme Pekan lumeen ja Jutta heitettiin lumihankeen. Ulkoilu oli hauskaa!

Päivällisen jälkeen oli ”jutskan” vuoro, se oli ylläri mitä tuo tarkoitti. Sillä tarkotettiin rastirataa, jossa kierrettiin ryhmittäin ja pohdittiin, mitä erilaisissa tilanteissa tulisi tehdä. Se oli ihan ok.

Päivän aikana tapahtui myös muutamia jekkuja.. Veetin suklaalevyyn ja boksereihin oli laitettu kermavaahtoa. Ne olivat aivan sen peitossa. Oven päälle oli myös laittettu vesikuppi, jonka tarkoituksena oli kaatua Tommin päälle, kun hän avaisi oven.. Kappas vain, mutta se kaatuikin Pekan päälle ja näin Pekka kastui.

Tänään torstaina oli Valpurin herätys.. Aamupalan syötyä, aloimme valmistautumaan laskettelu päivään. Kamojen saatua kasaan ja kaikkien päästyä bussiin, suuntasimme matkan kohti Yllästä. Keli oli nollassa ja mitä enemmän olimme Ylläksen lähellä sitä sumuisemmaksi ilma kävi.

Saavuttuamme Ylläkselle pääsimme vihdoin laskettelemaan ja osa meni hiitämään tai jäi vaan hengailemaan Ylläksen ympäristöön. Siellä oli paljon ihmisiä laskettelmassa ja ilma oli niin sumuinen, ettei maisemia juuri ollut katseltavissa, myöskään näkökenttä ei ollut parhaimmasta päästä laskiessa mäkiä alas. Täytyi olla silmä tarkkana. Kaatuamatta emme myöskään selvinnyt, sillä Wilma ja Tytti tekivät hienot kaatumiset laskiessa hiukan jyrkkää mäkeä.. 😀 Mahalaskut, kuperkeikat ja peppumäet tuli koettua. Hiihtäjät hiihtivät sen mitä kerkesivät ja jaksoivat. Suksi luisti ja osa kävi hiihtämässä n. 7km kun toiset hiihtivät lähemmäsksi 15km:ä ja sitä rataa.

Pidettäessä pientä taukoa ja mennessä syömään Heseen, Melinan saatua ruoat tarjottimella käteen ja lähtiessä kävelemään kohti pöytää, tuli pienoinen liukastuminen. Jotkin muutamat lähtivät käymään dösäkuskin ja Mikaelin kanssa Jounin ”kauppakeskuksessa” muutamien kilometrien päähän rinteistä.

Lähtö takaisin Hettaan päin oli noin klo 16.00. Matka meni nopeasti ja jotkut nukkuivat ja toiset muuten vain istuskelivat. Saavuttua Hetan majatalolle ”juoksimme” pikaisesti syömään, jonka jälkeen purettiin bussista tarvittavat tavarat.

Huomista päivää odottaen! 🙂

– Veeti, Miska, Laura, Melina, Pekka

Leave a Reply