Skip to main content

Joulupostia

By 16/12/2014Uncategorized

Oli joulu. Kirkko oli saanut koristeeksi joulukuusen ja kynttilöitä. Kynttilät paloivat ja alttaritaulussa tietäjät kumarsivat paimenten kanssa pientä Messiasta.

Jouluväki oli saapunut kirkkoon ajoissa, istumapaikat olivat täyttyneet ja ihmiset olivat pukeutuneet juhlavammin kuin yleensä. Jotkut olivat tulleet näyttävissä puvuissa tai jopa turkiksissa ja joukossa näkyi jopa silkkiä.

Jeesus avasi kirkon ovet ja astui kirkon käytävälle. Hän oli työntänyt housujensa lahkeet saappaisiinsa ja pipon hän tunki takkinsa hihaan. Hänen jäätyneestä parrastaan putoili vesipisaroita lattialle. Hän katseli ympärilleen ja hämmästeli ihmisiä.

Pankinjohtaja perheineen, ala-asteen rehtori, rakennusmies, tarjoilija sekä opettaja olivat saapuneet kirkkoon. Harvoin Jeesus oli nähnyt heitä kirkossa. Hän yritti keskustella ihmisten kanssa, mutta ihmiset vain nyrpistelivät nenäänsä ja katsoivat muualle.

Jeesus jatkoi käytävällä eteenpäin ja kysyi penkeissä istuvilta, mitä mieltä he olivat maailman menosta? Ihmiset keskustelivat keskenään, eikä kukaan huomannut Jeesusta. Eräs vanha mummo hymyili leveästi nähdessään Jeesuksen. Jeesus meni tämän luo ja puristi hänen kättään toivottaen joulurauhaa ja Jumalan siunausta. Mummon kasvot säteilivät ilosta.

Jeesus veti pipon päähänsä ja meni kadulle. Kadulta hän löysi kaksi entistä rekkakuskia, jotka lähtivät hänen mukaansa. Kerrostalojen lähistöllä Jeesus tapasi miehen, joka oli menettänyt koko omaisuutensa ja kotinsa. Jeesus lupasi hänelle jotain parempaa kuin rahallisen omaisuuden. Kaupan edessä olevalle kerjäläiselle Jeesus lupasi vettä, jonka juotuaan hän ei enää ikinä olisi janoinen. Nainen työnsi rattaissa pientä tyttölastaan ja lopulta hekin liittyivät Jeesuksen seuraan. Jeesus viittoi kaikki tapaamansa ihmiset hänen mukaansa.

Ihmiset olivat seuranneet Jeesusta pelkästä uskosta. Jeesus tarjosi heille levähdyspaikan ja jouluruokaa. Hän iloitsi nähdessään ihmisten iloiset ilmeet.

Kun kaikki olivat saaneet tarpeeksi syödäkseen, alkoi Jeesus puhumaan heille. Hän kertoi ihmisille uskosta, joka kannattaa heitä, vaikeuksista ja niiden voittamisesta. Hän kertoi ristin tuovan uuden elämän jokaiselle, joka sen haluaa ottaa vastaan.

Ihmiset olivat hieman hämillään. He kuitenkin nyökyttelivät Jeesuksen kysyessä haluaisivatko he seurata häntä ja antaa elämänsä tämän varaan. Jeesus laski kätensä heidän päällensä ja siunasi heidät.

Jeesus kehotti heitä uskomaan ja luottamaan häneen vast’edes, niin hän ohjaisi heitä heidän elämässään ja antaisi heille uuden elämän taivaissa.

Joulukertomuksen on kirjoittanut Milla.

Kaunista, rauhallista ja ihanaa joulua jokaiselle KLSN-murulle!

Leave a Reply